Spelen, leren en ontdekken

Groep 1-2a         Nieuws         foto's

Informatie schooljaar 2017-2018   Groep 1-2

We vertrouwen er op dat we samen met u als ouders een fijn schooljaar kunnen maken voor uw kind(eren).

Groepsbezetting
Juf Fenna is er alle dagen van de week.

Dagritme
Voor groep 1 en 2 hangen er dagritmekaarten onder het digibord.

Inloop.
Om tien voor half negen gaan de deuren van de school open en mag u met uw kind naar binnen. Bij de kapstokken hangt uw kind zijn jas aan een haakje. Daarna ruimt uw kind zelf zijn lunch- en fruitspullen op in de betreffende bakken en zet dan zijn tas onder in de bak bij de kapstok. Daarna heeft u tijd om samen werkjes te bekijken of samen een boekje te kijken/lezen. Om half negen wordt van u als ouder verwacht dat u de klas verlaat zodat we kunnen beginnen met de dag.

Verjaardag vieren
Om de verjaardag van uw kind te vieren kunt u een afspraak maken met de leerkracht.
U bent als ouder van harte welkom om mee te komen.
We vinden het belangrijk dat kinderen trakteren maar willen u vragen om de traktatie niet te uitgebreid te maken. Het gaat om het delen!
Natuurlijk kunt u een paar foto`s van uw kind maken, filmen vinden wij niet goed.

Taalontwikkeling
Door het jaar heen krijgen alle kinderen een keer de Ik-Doos mee naar huis, de Vertelsok en/of Flip de Beer. Dit zijn allemaal uitnodigingen om op school te vertellen in de kring. Kinderen vertellen over zichzelf en over thuis. In volgende jaren werken we zo toe naar spreekbeurten en presentaties houden.

Kring, buiten spelen en instructie:
Na de inloop starten we de ochtend met de werkles.  Om 10.30u gaan we dan naar buiten. Alle kinderen van groep 1 en groep 2 spelen samen buiten. De kinderen van groep 3 hebben in die tijd instructie lezen. In de middag hebben we de rekeninstructie.

Takenblad
Voor de kinderen van groep 2 werken we met een takenblad. Hierop staat verplicht werk. Dit takenblad krijgen de kinderen aan het einde van de week mee naar huis, zodat u samen nog eens met uw kind kunt bekijken wat hij/zij de afgelopen week allemaal gedaan heeft op school.

Fruit
We eten fruit rond 10.00uur nadat we buiten hebben gespeeld. Het fruit graag schoongemaakt aan uw kind meegeven.

Lunch
De lunchtrommels worden in een krat bij de klas geplaatst. Het drinken wordt geplaatst in een aparte krat en bekers met zuivel kunnen in een koelkast, die zich in elke onderwijsunit bevindt. Wij vragen de ouders het eten in een lunchtrommel mee te geven (vermeld overal duidelijk de naam van het kind). We eten samen aan een opgeruimde tafel. Ieder kind neemt een eigen bord mee wat we iedere dag gebruiken. Kinderen leggen hun brood op het bord. De eerste 5 minuten eten we allemaal stil. Na 5 minuten delen we bekers drinken uit en kunnen de kinderen met schouderstem in hun groepje praten. We proberen ook hier zeker de rust te bewaren omdat dit ook een moment van rust is.
Er is een taakverdeling, iedere dag mogen de hulpjes helpen bij het uitdelen. We wassen van te voren onze handen of de leraar gaat met een washandje langs. We wensen elkaar eet smakelijk. We blijven aan tafel ook tijdens de eetactiviteit.

We eten gezond (boterhammen, fruit, peperkoek, beschuit, melk of water), we eten eerst en drinken pas daarna en evalueren dat drie keer per jaar samen met de kinderen.
Elk kind moet voldoende tijd krijgen om te eten. De leraar let op of er voldoende wordt gegeten en gedronken en waarschuwt ouders indien dit onvoldoende gebeurt. Als kinderen na de afgesproken tijd nog niet klaar zijn met eten, eten ze verder onder toezicht van een leraar.
Als kinderen vaker langer eten dan de afgesproken tijd, wordt contact op genomen met ouders om te overleggen hoe hiermee om te gaan.
Elk kind doet zijn/haar afval terug in de lunchtrommel zodat ouders thuis kunnen zien wat hun kind gegeten of gedronken heeft. Er wordt geen eten weggegooid.
Voor het volledige document zie onze site: Beleidsplan continurooster – andere schooltijden

Gym
We willen u vragen om uw kinderen goede gymspullen mee te geven. Gymschoenen die de kinderen zelf aan en uit kunnen doen, een shirtje wat goed over hun hoofd gaat en een broekje.
Alle kinderen van de onderbouw hebben gymles met leeftijdsgenootjes.  Het zou het fijn zijn als uw kind geen sieraden aan heeft op deze dag of ze makkelijk uit kan doen. Mocht uw kind niet mee kunnen gymmen, wilt u dit als ouders dan even bij de leerkracht melden.
De gymtas gaat diezelfde dag ook weer mee naar huis omdat de kapstokken anders overvol en onoverzichtelijk worden voor onze kinderen. We hebben dit schooljaar gym op woensdag.

Ouderhulp
We gaan verschillende keren met de kinderen op stap, werken een aantal keren in ateliers, willen graag onze school mooi versieren bij de verschillende thema`s en vinden het fijn als er ouders zijn die voor willen lezen of met kinderen willen oefenen met zelfstandig lezen.
In het begin van het schooljaar kunt u zich opgeven via het ouderhulp formulier. Door het jaar heen kunt u zich ook nog aanmelden bij de leerkracht.

Ateliers
Zes keer per jaar werken we in ateliers. We werken dan met alle kinderen van onze unit door elkaar. Wij kiezen creatieve activiteiten uit die leerkrachten en ouders dan in groepjes gaan uitvoeren. Techniek is ook een onderdeel van deze ateliers. We vinden het fijn als er veel ouders mee kunnen helpen, want dan is het mogelijk om kleine groepjes te maken. 

Ziek melden en verlof aanvragen                                                                                  Wanneer uw kind ziek is dient u dit te melden voor 8.30 uur. Wanneer u verlof wilt aanvragen voor speciale gelegenheden of vakanties dient u dit tijdig te doen bij de directeur. 
Een gesprekje met de leerkracht
Ouders zijn altijd welkom ná schooltijd. Als er iets is, geef het bij ons aan dan praten we erover. Voor schooltijd is er alleen tijd om even kort iets mede te delen. In die tijd kunt u met uw kind nog even in de klas kijken naar gemaakt werk of gewoon even lekker sfeer proeven.

Met deze afspraken en met u als ouders gaan we er een prettig schooljaar van maken voor uw kind.

Groetjes juf Fenna.

Contact

Basisschool Het Speleon
Klarinetstraat 4
5402 BE Uden
hetspeleon@kiemuden.nl
0413-332337

Routeplanner >

Agenda

Locations:
select
21 januari -  Kicks
27 januari -  kunstkar na school
28 januari -  Kicks
29 januari -  Juf Dimphy jarig
Jaaragenda >

Foto

Vogelhuisjes in buurttuin 5 Vogelhuisjes in buurttuin 3
Vogelhuisjes in buurttuin 4 Vogelhuisjes in buurttuin 1
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links