Spelen, leren en ontdekken

KieWie-project partner van onze school

Het Kiewie project is een initiatief van Stichting Zelo.  Stichting Zelo is opgericht door ouders van kinderen met een verstandelijke beperking, meestal in combinatie met een lichamelijke beperking. Het doel van de stichting is realiseren van een kleinschalige woonvorm voor BijZondere Kinderen. Met zelo (Portugees voor; ambitie, vuur en ijver) zetten de ouders zich in om dit doel te verwezenlijken.

Het Kiewie project bestaat uit een interactief werkboek, een presentatie, een ontmoeting en tot slot het spelen van een speciaal ontwikkeld spel. Dit zorgt ervoor dat kinderen in vier weken op een speelse manier kennis maken met een voor hen vaak onbekende doelgroep. Zij leren tijdens het project dat iedereen mee kan en mag doen. Hiermee wordt integratie en participatie al op jonge leeftijd op een natuurlijke manier in gang gezet.
Voor meer informatie kunt u terecht op de site www.kiewieproject.nl 
Er is ook een facebookpagina voor Kiewie gemaakt:  https://www.facebook.com/kiewieproject/Dit jaar heeft groep 5 van onze school met dit bijzondere project mogen werken. Hieronder vind je een beschrijving en enkele reacties van de kinderen. Op onze site in de fotomap van groep 5 staan foto’s van het bezoek. Klik hier om de foto's te bekijken.
Groep 5 ging op 3 maart op bezoek bij kinderen en cliënten met een beperking. Op school en in het gebouw MuzeRijk komen de kinderen regelmatig in contact met deze mensen. Om zich wat meer hierover te oriënteren hebben ze in de klas het project Kiewie behandeld en besproken. Op deze donderdag gingen ze daarvoor nog eens extra op bezoek. Bv bij Frekie’s. Daar is het lunchgedeelte en de keuken wel gesloten, maar het atelier is nog steeds open en actief. Ook gingen ze op bezoek bij Beeldkracht, de Mallemolen en het Teugeltheater. Allemaal afdelingen waar mensen met beperking actief zijn. De kinderen willen er graag wat over kwijt.

Een willekeurige keuze uit hun verhalen:
Lau: Ik was bij beeldkracht en het was leuk!!!!! Ik was op de radio. Ik deed foto’s maken, ik maakte een jingle Het was fantastisch!!!
Rosan: Ik was bij het teugeltheater geweest. Het was daar zo leuk. Een jongen was zo gezellig. Hij was de graver en hij maakte steeds veel grapjes. Hij lachte steeds naar mij en ik vond hem ook leuk. En we hadden een hele leuke speurtocht.
Lars: Ik ben naar beeldkracht geweest. En daar heb ik super leuke dingen gedaan. Ik heb een jingle gemaakt. Dat is een soort liedje op je mobiel. En we hebben met een groepje van drie een jingle gemaakt.
Tygo: Ik ben bij beeldkracht geweest en daar had ik een cd gemaakt. En ik had en radio zender gemaakt.
Emma: Ik ben naar de mallenmolen geweest. We hebben Bert gezien. Bert is iemand die anders is dan wij, omdat juf Esther een soort spreekbeurt heeft gedaan.
Kyra: We zijn naar de mallenmolen geweest. En op een water bed gelegen. We hebben ook in de kalmeer stoel gezeten. We hebben ook cakejes gebakken .
Bono: Ik ben naar Frekie’s geweest. Daar heb ik geschilderd. Een ei vol figuren.

We hebben heel leuk gewerkt aan het Kiewieproject. We gingen leren om samen met andere mensen iets te doen. We gingen ook een uitstapje doen. Hartelijk dank dat jullie ons weg en terug brachten en hebben geholpen. Als jullie er niet waren, waren we er nooit geweest. We zijn in groepjes geweest. Groep 1 ging naar de Mallemolen en de ander naar Frekies. En Beeldkracht en Theaterteugel. Bij de Mallemolen gingen we cupcake maken en dat was heel lekker. Bij beeldkracht maakten we foto’s en met de radio gingen we een opname maken en een cd. Bij Frekies hebben we geschilderd. Bij Theaterteugel hebben we een speurtocht gedaan. Het was een leuk project waar je ook met andere mensen werkten.

Contact

Basisschool Het Speleon
Klarinetstraat 4
5402 BE Uden
hetspeleon@kiemuden.nl
0413-332337

Routeplanner >

Agenda

Locations:
select
08 juli -  Zomervakantie
23 juli -  Juf Carmi jarig
17 augustus -  Juf Nathalie jarig
12 november -  Juf Fenna jarig
25 november -  Meneer Mark jarig
Jaaragenda >

Foto

Vogelhuisjes in buurttuin 5 Vogelhuisjes in buurttuin 3
Vogelhuisjes in buurttuin 4 Vogelhuisjes in buurttuin 1
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links